Warning: Declaration of Imbalance2_Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /storage/content/10/101810/tomteurbanen.se/public_html/wp-content/themes/imbalance2/functions.php on line 102 Warning: Declaration of Imbalance2_Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /storage/content/10/101810/tomteurbanen.se/public_html/wp-content/themes/imbalance2/functions.php on line 102 Att klä en papperskorg | Tomte Urbanen

Att klä en papperskorg

cacheringsprov

Papperskorgarna är gjorda i solid plast. Gjorda för att motstå vandalisering och graffitisering. Diskreta, ska smälta in i alla miljöer. Men tomtarna som har dekorklåda i händerna kan inte låta dessa ytor vara. Den roligt räfflade strukturen inbjuder till allt möjligt.

Tekniken kallas cachering och är nåt jag lärde mig när vi höll på med dockteater i Garderobsteatern.  Allt papper av någorlunda stadig kvalitet kan användas. Vanligt printerpapper går också men riskerar att bli genomskinligt när man lackar det, plus att det naturligtvis är mer ömtåligt.

Gör så här: klipp eller riv pappret i lagom bitar, lägg några bitar åt gången i blöt i en skål med vatten. Pensla trälim (i detta fall utelim, eftersom papperskorgarna ska tåla väder och skiftande temperaturer) på underlaget. Ta upp en pappersbit ur vattnet, stryk av vattnet genom att dra det mellan två fingrar, och lägg det på plats ovanpå limmet. Se till att det klibbar fast alldeles tätt, utan luftbubblor. Jag brukar använda bakänden på ett smalt penselskaft, för att få en mjuktrubbig spets som inte sticker hål på pappret. När det har torkat lackerar man. Ska det vara för utomhusbruk så använd båtfernissa och täck med två lager.

 

Kommentera